torsdag 29 juli 2010

Skräckfilm och UVI

Har inte skrivit något på ett tag, men jag har varit busy med att jobba, mysa och att kastas mellan min pojkvän, mina vänner och min familj. Inte för att klaga, men det gör att man inte får särskilt mycket tid över för sig själv - och därför inget bloggande.
Det här inlägget kommer att bli en potpurri över saker som jag har tänkt på den gångna veckan:

1. Filmen "Case 39".
Jag ser helst inte på skräckfilm, men jag får nästa lust att se "Case 39", mest för att jag fattar hur allt ligger till bara av att läsa baksidetexten. Jag har inte gjort mitt standardtrick (gått in på wikipedia och läst hela handlingen, gör det alltid med skräckfilmer), men jag vet att jag har rätt.

Filmen handlar om en socialarbetare (Renee Zellweger) som tar in en flicka efter att ha räddat henne från sin familj som försökte döda henne. Hemska saker börjar hända och taglinen är "Some cases shouldn't be opened" eller liknande.
Bara av att läsa den lilla textrutan på baksidan så inser jag att Renee får skylla sig själv, hon borde ha sett tecknen. För självklart så är det flickans fel att hemska saker händer. Alla tecken finns ju där.
 • Skräckfilm. Alla vet att det alltid är det creepy barnet som man tagit in i huset som ligger bakom allt konstigt som händer. Har inte Renee sett Omen?
 • Vem spelar flickan? Jo, Jodelle. Flickan som alltid är med i skräckfilmer och som har spelat i stort sätt samma roll tidigare. (Se bilden några inlägg längre ner). Rakbladsflickan i viktoriansk klänning som mördade sin familj väcker i alla fall varningssignaler hos mig.
 • Flickan heter Lilith Sullivan. Lilith. Det borde säga allt. För trots att det från början är en gammal historia från Bibeln som visar att männen censurerade ut kvinnorna (Lilit var enligt judisk legend Adams första fru som lämnade honom efter att ha vägrat att underkasta sig) så är ju inte direkt Lilith förknippat med något positivt. Det är ju förknippat med demoner, barnätande Lilith (biblisk myt, visar hur fint de hanterar starka kvinnor) eller barndemonen Lilith (Supernatural), djävulens högra hand.

Tänker man inte längre än så och tar in ett mordiskt barn - med misstänkt övernaturliga krafter - så får man skylla sig själv.

2. UVI
UVI är helvetet på jorden. Vem kom på idéen att skapa en sjukdom där enda sättet att kurera den själv är att dricka abnorma mängder - då sjukdomens tydligaste tecken är att man kissar mycket och att det gör förjävligt ont? Lite paradoxalt... och ironiskt.

3 kommentarer:

 1. Sara! Du kommer inte ifrån mig. >:D

  Nä men seriöst jag har saknat dig skitmycket och vill börja prata igen. Är du inne på fefo nåt nu för tiden?
  Jag kommer att följa din blogg och jag förstår dig precis angående din andra blogg och stress och så där :/

  Hoppsan nu måste jag visst sticka till jobbet. Vi kan väl höras ikväll på msn eller nåt?

  Puss från Julia <33

  SvaraRadera
 2. Julia, jag har mailat dig igår. Kolla din inkorg :p

  SvaraRadera
 3. Och med inkorg så menar jag din hotmailinkorg, inte fefoinkorg ;)

  SvaraRadera