måndag 10 januari 2011

Lannister på min dödslista

När jag läser böcker eller ser på tv-serier/filmer brukar jag ibland skapa en mental deathlist, där jag listar de karaktärerna jag gärna vill ska råka ut för något hemskt. Man kan hamna på den listan för allt mellan att döda en karaktär jag gillar, bete sig som ett svin eller helt enkelt bara irritera mig. När ens namn har hamnat på min lista då sitter jag där och varenda gång som karaktären i fråga vistas på tv-skärmen/boksidorna så skriker den där lilla rösten i mitt huvud "dö, döö". Jag är en väldigt mordisk läsare och brukar ofta bli skadeglad när mina små hatpersoner får något som går emot dem.

Under min läsning av "A Game of Thrones" så har ett namn lyckats placera sig i toppen: Jaime Lannister. Jag avskyr karln och hoppas att han får ett hårt slut, gärna i en klimaxscen där han hinner inse att spelet är slut och att han har förlorat - i stil med Voldemorts slutduell med Harry. Rub it in his face!, säger jag bara. Nu ska jag fortsätta läsa och hoppas att Jaime Lannister möter en motgång snart, för jag tror att jag får vänta någon bok på hans död. Om nu inte Eddard Stark drabbas av samma psykbryt som mig och bara blir less och slår ner honom på fläcken. Det skulle faktiskt vara en bra händelse. Hoppas att det händer!

3 kommentarer:

  1. Haha! Ljuvligt inlägg. Förstår Jamie-hatet, men jag tycker ändå att han är en intressant karaktär. ;)

    SvaraRadera
  2. Böckerna skulle helt klart vara tråkigare utan Jaime, men jag tål honom inte. En liten del av mig hoppas att han ska dö, medan resterande delar vill se vad han kan göra :)

    SvaraRadera
  3. En strålande sammanfattning! :D

    SvaraRadera