söndag 19 september 2010

Beautiful Blogger Award

Tack så hemskt hemskt mycket Lisa och Lotta för utmärkelsen.
Lisa skrev så här om min blogg:

Saras perspektiv är på sätt och vis nygammal med sin blogg (jag följde hennes
förra). Hon är en ung tjej (eller så är jag *gulp* gammal) med huvudet på skaft
som förutom böcker tycker mycket om tv och film. Härligt personlig blogg!


Jag blev verkligen jätteglad och ni gjorde dagen mycket bättre och ljusare. Tack så mycket, ni är guld värda.

Då var det alltså dags för mig att föra utmärkelsen vidare och det har varit ett riktigt svårt val - och jag ber om ursäkt för dåliga motiveringar. En del av dem jag har gett utmärkelsen har redan fått en utmärkelse på annat håll tidigare, men jag tycker att de är värda lite uppskattning från mitt håll också. Först: reglerna.

När man tagit emot awarden ska man:
♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den ♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv

Helena på Bokhora för att hon är den mest intellektuella personen jag känner och när jag var mindre så var hon allvetande i mina ögon (och är det fortfarande), i alla fall när det kom till all form av populärkultur. Hennes ordrika, personliga recensioner är bland de bästa på Internet och om man behöver ett boktips så vet man vart man ska vända sig.

Glorybox för att hennes intressanta inlägg om film, tv och böcker. Jag gillar speciellt filmrecensionerna, även om jag själv inte är särskilt välbevandrad i de gamla filmklassikerna. Hon är även en av de trevligaste bloggarna som alltid tar sig tid att svara på alla kommentarer och för det är hon värd en extra eloge!

Mats Strandberg för att han är enda anledningen till att jag överhuvudtaget läser Aftonbladet Söndag (jag läser hans uppslag och Bit för bit, resten bläddrar jag igenom) och för att hans blogg är lika bra, om inte bättre, än hans krönikor.

(Här så kan jag passa på att säga att jag ser fram emot Mats&Saras bok. Den kommer nog vara romanen som blir undantaget till min "gillar ej svenska böcker"-trend. Vill bara tillägga att jag tror att denna trend beror på att jag mest har läst Liza Marklund-deckare.)

Bokstävlarna för att hennes blogg är en underbar mix av skräck, vampyrer och intressanta recensioner. Hon har fått mig att vilja läsa böcker som jag nog egentligen inte skulle varit så intresserad av i vanliga fall, allt på grund av hennes recensioner.

Happy Happy Fangirl för att hennes blogg är en mix av nördighet, personliga inlägg, snygga bilder och überbra inlägg om politik, diskrimination, jämställdhetsfrågor och andra problem i världen. Jag har roat mig med att läsa bloggen från början (fast har bara hunnit fram till slutet av 2007) och de där glimrande inläggen finns hela vägen.

Weird Science (med en speciell eloge till Johanna Koljonen) för att de skriver intressant och innehållsrikt om film&TV. Det blir lite intellektuella krönikor i stil med kultursidorna, utan att de blir alltför pretentiösa och obegripliga, så att vanliga människor så som jag kan hänga med. Jag vet att Johanna Koljonen inte har skrivit något på Weird Science sedan slutet av förra året, men hon är ändå briljant. Jag har haft en liten fangirlcrush i henne sedan På Spåret, där hon verkade vara så himla mysig och rolig, och min kille - som lyssnar på P3 Kultur var och varenda dag på jobbet - har börjat överanvända uttrycket flämtpekoral sedan han hörde henne säga det... trots att jag inte tror att han vet vad det betyder.

Så var det alltså dags om 7 fakta om mig.

1. Jag brukar prata med TV-seriekaraktärer och utvärdera deras handlingar. Jag har bland annat haft ett djupt samtal med Xander på grund av hans agg mot Spike. Xander förlorade helt klart, men det kan även ha berott på att han var pausad.
2. När jag var 12 år så fick jag för mig att jag skulle skriva nästa episka fantasy-serie. Jag hann bygga upp en hel värld med över 100 karaktärer (varav ett 20-30-tal var välutvecklade) innan jag insåg att jag inte kan skriva och övergav projektet.
3. Trots att projektet är övergivet så castar jag fortfarande skådespelare i rollen som karaktärerna, ifall det nu skulle bli en film av min bokserie, om den nu skulle komma ut. Oddsen är väldigt höga.
4. Jag röstade för första gången idag - och insåg i röstbåset att jag inte har en aning om vad landstingsvalet egentligen innebär. Vad gör egentligen landstingsfullmäktige?
5. Jag är galen i Harry Potter, som de som har läst mer än två inlägg i min blogg säkert vet, och året jag fyllde 11 år så grät jag mig en kväll till sömns för att jag inte hade fått ett Hogwartsbrev.
6. När jag var liten så var min dröm att bo på en röd bondgård - med källare och vind, det var viktigt - och ha en massa djur och sex barn. Det ironiska är att när min kille var liten så var hans dröm att bo på en gul bondgård, ha sex barn och en massa med traktorer. We are meant to be, aren't we?
7. Jag har en gång under min gymnasietid hållt en historielektion ...för min historielärare. Det hela började med att hon under en lektion pratade om huset Tudor och råkades ge oss lite (läs: mycket) felaktig information - vilket ledde till att jag veckan efter höll ett muntligt föredrag om Henry VIII och hans fruar. Till mitt försvar så vill jag säga att det var inplanerat att jag skulle göra ett muntligt arbete, men jag ändrade ämnet från Huset Vasa till Huset Tudor. Det är ju samma tidsperiod, bara ett annat land.

9 kommentarer:

 1. åh tack tack tack tack tusen gånger tack för de fina orden!

  SvaraRadera
 2. TACK för superfina ord, jag blir jätteglad! Särskilt det där med allvetande, det värmer verkligen. :) Om ändå fler människor kunde ha den inställningen, haha.

  Har haft lite dåligt samvete över att jag inte hunnit skicka vidare utmärkelsen, men nu får jag ju med dig på ett hörn också - fint! Återstår att fundera på sju intressanta fakta om mig själv...

  SvaraRadera
 3. ... fast nu åker jag ju på bokmässa och kommer att bli pinsamt sen. Nöjer mig med ett till "tack, you made my day!". Kanske rentav vecka, iaf tills jag får shoppa loss på mässan.

  SvaraRadera
 4. Åh, tusen tack! Vad glad jag blir! :)
  Undebara fakta btw. :)

  SvaraRadera
 5. http://0glorybox0.blogspot.com/2010/09/tack.html

  SvaraRadera
 6. Stort tack för de fina orden! Och vad glad jag blir att jag har spridit läsinspiration, det är ju det man helst vill som bokbloggare... :)

  SvaraRadera
 7. Härliga fakta om dig! Gillar särskilt 6an, så fint sammanträffande :D

  SvaraRadera
 8. Hanna: Du är värd dem. Har förresten skickat ditt antiSD-inlägg till en kompis som inte tycker att SD är "så farliga".

  Helena: Menar du att det inte är en världsomfattande uppfattning? :) Ha det så kul på bokmässan!

  Sara: Tack så mycket!

  Bokstävlarna: Du sprider verkligen läsinspiration. Jag har kommit på mig själv att tänka "hm, den där skräckboken kanske jag ska ta och läsa..." och nästan glömt bort att Supernatural är skräckgränsen för mig. Allt hemskare än det är för hemskt.

  Lisa H: Tack! 6:an är min favoritanekdot och jag har nött ut den rejält sedan sammanträffandet uppdagades. Tycker att våra olika skäl för att ha en bondgård är ganska roligt. Jag ville ha djur, han ville ha... traktorer. :D

  SvaraRadera
 9. Kul att du såg det trots att jag varit så pass glömsk och inte skrivit det i en kommentar eller nåt... :P

  Kram

  SvaraRadera