lördag 25 september 2010

Lön är dåligt för min plånbok

Ehm...
Jag har precis bränt 870 kr på mindre än 5 minuter. På 2 olika hemsidor!

Det hela började med att jag såg att Dexter säsong 1 kommit in på CDON... vilket slutade med att jag köpte den (99 kr) samt True Blood säsong 2 (341 kr). Summa: 469 kr med frakt.

Efter det så tänkte jag att jag skulle gå in och kolla på Adlibris... Vilket slutade i en riktigt ogenomtänkt beställning. Har försökt sätta ihop en bokbeställning i över en veckas tid, men när man har 289 böcker på önskelistan, varav 22 av dem är på Prio1 (alltså böckerna jag måste ha för att kunna överleva), så har det gått lite sådär med sammansättningen av beställningen. Sist jag räknade så skulle det gå på 1500 kr - och notera att detta är böckerna bland de där 22 som jag absolut inte kan lämna utanför beställningen. Nu så drabbades jag ju av hybris och tänkte att jag skulle köpa några böcker. Vilket slutade med att dessa böcker införskaffades:

"A Game of Thrones" av George R.R. Martin á 78 kr
"Hush, Hush" av Becca Fitzpatrick á 77 kr
"The Hunger Games" av Suzanne Collins á 79 kr
"The Stand" av Stephen King á 85 kr
"The Magicians" av Lev Grossman á 81 kr

Summa: 400 kr, prick.

Kanske är detta det ultimata sättet att hantera min önskelista på. Att bara välja böcker och inte tänka så mycket. För alla böckerna i beställningen är böcker jag jättegärna vill ha. Jag längtar efter en episk fantasyserie - "A Game of Thrones". Jag längtar efter en ny romantisk ungdomsserie med övernaturliga inslag á la Twilight - "Hush, Hush". Jag längtar efter en ny Harry Potter - "The Magicians". Samt två böcker jag är övertygad om att de är extremt bra.

Det är bara synd att jag inte kom på tanken att köpa "Buffy the Vampire Slayer: The Long Way Home" när jag lika höll på. Eller "The Passage", fast jag har precis upptäckt att den kommer ut i pocket i januari och alltså kostar hälften så mycket då, så jag tror att jag väntar. Jag är inte den som måste läsa hypade böcker så snabbt som möjligt. Enda felet är bara att jag måste hålla mig borta från recensioner tills dess.

En annan sak som är lite ogenomtänkt: Varför är 99 procent av alla böcker på min önskelista delar av en serie? Hur smart är det att hålla på med 3 serier man tycker om just nu (4 st om man räknar med mitt mål att införskaffa alla Kathy Reichs deckare) och sedan påbörja fyra andra serier? Jag får försöka lösa det på något sätt...

3 kommentarer:

  1. The Hunger Games kommer du nog inte att ångra. I alla fall inte om du gillar frustrerande, nagelbitande spänning!

    SvaraRadera
  2. The Hunger Games är nog en av dom bästa böckerna som finns! Och Hush hush är inte mycket sämre :)

    SvaraRadera
  3. Då verkar jag ha gjort ett bra köp :)

    SvaraRadera