måndag 20 september 2010

TV-serieshopping

Jag har drabbats av en fixidé att jag ska köpa en ny tv-seriebox. Detta trots att jag har fyra säsonger av Ally McBeal som jag fick i julklapp och som ännu är osedda och trots att jag precis köpte de fyra första säsongerna av Bones och inte har öppnat plasten ännu (dock så är den boxen till för min studietid, då jag kommer att bo ensam och behöva tv:n som sällskap på kvällen).

Jag har en ursäkt: min pojkvän har börjat jobba skift. Var fjärde vecka så jobbar han t.o.m kl 22 på kvällen och var fjärde vecka så jobbar han natt. Alltså så har jag en hel del kvällstid på egen hand att utnyttja. Nog så kan jag ju läsa då eller blogga, men jag vill ha en ny tv-serie. En bra serie.

Några exempel på boxar jag har ögonen på just nu:
Dexter säsong 1 (tyvärr slut just nu) och 2
Dollhouse säsong 1
House M.D säsong 1 och 2
Lost säsong 1 och 2
True Blood säsong 2
Förhäxad säsong 1-8 samlarbox (slut, men otroligt billig!)
Är även lite småintresserad av The Tudors säsong 1-3 eller Robin Hood säsong 1.

Hm... Vad ska det bli, kostymdrama eller övernaturligt äventyr? Mördare eller läkare? Sedan så får man ju inte glömma att Supernatural säsong 5 och Vampire Diaries säsong 1 kommer ut på box i Sverige den åttonde december. Får se om jag orkar vänta till dess...

Vad tycker ni? Några andra tips?

4 kommentarer:

 1. Jag gillar BBC-"Robin Hood"! Har sett alla tre säsongerna och de var jättebra!
  Dessutom skulle jag absolut rekommendera BBC-"Merlin" som just nu är inne på sin tredje säsong i Storbritannien!

  SvaraRadera
 2. Dexter är riktigt, riktigt bra och så klart True Blood också! Precis som Emma kan jag rekommendera Merlin och Vampire Diaries funkar i brist på annat. En inte alltför dum serie är också Moonlight (med bl.a. Jason Dohring!), en serie som påminner väldigt mycket om den jag tittar på lite smått för tillfället, Blood Ties, från 2006. Den sistnämnda har dock ännu inte imponerat mig.
  Hoppas du fick några värdefulla tips!

  SvaraRadera
 3. Emma: Då kanske jag får ta och kolla upp Robin Hood och Merlin. Har hört från annat håll att de ska vara bra :)

  Lovisa: Jag har börjat överväga att beställa True Blood säsong 2, då jag gillar böckerna och första säsongen. Åh, Jason Dohring! Hur har jag missat den serien? Logan Echolls som vampyr kan ju inte vara annat än jättebra.

  SvaraRadera
 4. Kom på en till! "Smallville" är en av mina favoriter!

  SvaraRadera