torsdag 9 september 2010

Viva Espana!

Jag flyger till Cala Bona, Mallorca imorgon vid halv elva-tiden och just nu så är jag överlycklig över att Adlibris har hunnit få hit mitt bokpaket i tid. Trodde att jag skulle få hålla till godo med bibliotekets böcker, men så var nu inte fallet.

Har packat med mig: "Slända i bärnsten" av Diana Gabaldon, "Percy Jackson and the Lightning Thief" av Rick Riordan, "19 minuter" av Jodi Picoult", "The Tenth Circle" av samma Jodi, "Boktjuven" av Markus Zusak, "To Kill a Mocking Bird" av Harper Lee samt "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón.

"Percy Jackson and the Lightning Thief" har helt plötsligt fått oerhört mycket att leva upp till, då jag upptäckte en stor, blåglittrande blurb på baksidan. 'It's Buffy meets Artemis Fowl. Thumbs up - Sunday Times'. Om man jämför med Buffy då måste det vara bra, och Artemis Fowl går ju inte av för hackor han heller (när jag var 10-11 år så var jag kär i honom, sedan gick jag över till Aragorn och efter det till Alex Rider - märker någon annan generationshoppet?).

Jag har förut mött en enda annan Buffy-blurb och det var Veronica Mars där det stod 'Lite Buffy. En nypa Bogart. Några stänk Kitty.' och alla vet ju att Veronica Mars är awesome (samt att Joss Whedon själv gillar - och har deltagit i - serien), så det stämde ju.

Kommer tillbaka på fredag nästa vecka och då får ni veta om Buffy-blurben levde upp till förväntningarna..

4 kommentarer:

 1. Hoppas du får en superfin resa!
  En award finns att hämta på min blogg närhelst du vill :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker Percy Jackson var riktigt bra :)

  SvaraRadera
 3. Lisa: Tack, tack, tack så mycket! Jag ska ta och skriva ett inlägg så snart jag kommer hem :D

  Amanda: Jag har precis läst ut boken och kan hålla med. I början så var jag inte så förtjust, men den växte och i slutet så kände jag att jag ser fram emot de andra fyra delarna :)

  Emma: Tack så mycket :)

  SvaraRadera