fredag 5 november 2010

Halvvägsrapport x 2

"Jag dödar" av Giorgio Faletti (ca 250 sidor av 650 - alltså en tredjedelsrapport) är en deckare som min mamma har försökt pracka på mig hur länge som helst nu och som jag äntligen har tagit mig tid att läsa då jag drog "röd" i mitt färglotteri* och "Jag dödar", logiskt nog, är just röd.
Jag är ytterst obevandrad i just denna deckargenre - då jag mest läser pusseldeckare á la Agatha Christie eller forensicdeckare á la Kathy Reichs - så jag kan inte uttala mig om romanen är en kliché eller inte, men jag tycker att det finns något intressant där under. Ibland så känner jag nästan lite Dextervibbar, men jag tror att det beror mer  på att jag för tillfället i Dexterträsket och automatiskt förknippar alla seriemördare med serien än att det finns någon konkret likhet eller substans. Romanen är än så länge rätt spännande och oväntat lättläst för att handla om en seriemördare som flår sina offer.

"The Hunger Games" av Suzanne Collins (början på bok II)
Jag började med boken i morse, en ren impuls, och fastnade direkt. Spännande, upprörande, känslofyllt och
hormonigt, allt på samma gång. Vet någon om det ska bli film av "The Hunger Games"-serien? För jag kan nästan se filmatiseringen framför mig och jag vet ju att Hollywood gillar att filma alla succe-serier typ direkt de kommer ut. Jag måste joina hyllningskören. Jag har knappt kunna släppa boken under de här få timmarna jag har varit vaken. Ser fram emot resten med spänning.

Nu åker jag bort under helgen och återkommer på söndag. Om mitt Pocket&Prassel-paket kommer idag så bloggar jag om det då jag kommer hem. Och just ja! Jag har fått en lägenhet. Mer om det på måndag.

* Sedan jag färgsorterade min bokhylla har jag kommit på ett nytt system för hur jag ska välja vilken bok jag ska läsa när jag har svårt att bestämma mig. Jag har helt enkelt skrivit upp alla färgpartier i min bokhylla på små lappar och drar sedan lott om ur vilket färgplan jag ska välja nästa bok. Begränsar valmöjligheterna något i alla fall.

5 kommentarer:

 1. LÄGENHET?! Do tell me more. :D
  Ska skicka ditt mejl ikväll btw. <3

  SvaraRadera
 2. Hunger Games är verkligen underbar! Och japp, det finns filmplaner.

  SvaraRadera
 3. Yes! Nu vet jag vad jag ska göra imorgon, färgsortera bokhyllan! Fasen vad kul :D Jag älskar att sortera mina böcker :) Jag älskar också pusseldeckare, Agatha Christie är ju drottningen! Fin blogg också :)

  SvaraRadera
 4. Julia: Du ska få en massa detaljer, ska t.o.m se om jag har en planritning tillgänglig ;)

  Sara: Jag läste precis om filmplanerna på wikipedia och tror att det kan bli en lyckad film. Håller tummarna.

  Lotta: Jag älskar min färgsorterade bokhylla, men det blir nog så att det snart blir omsorterad. Vissa hyllor är överfulla (blå+svarta) medan andra är halvtomma, så jag tror det blir bättre utfyllt för min del om jag sorterar om dem :)
  Tack så mycket! :)

  SvaraRadera
 5. "Jag dödar" köpte jag - här är något jag ALDRIG trodde att jag skulle skriva! - efter rekommendation från din mamma. A läste och gillade skarpt, själv måste jag bli tillräckligt deckarsugen för att börja läsa.

  SvaraRadera