söndag 1 maj 2011

A Game of Thrones: S01E02

En sak som genast slog mig när Jon rider mot väggen: Var är Ghost? Han har inte setts till mer än när Jon hittade honom och när man ser att de rider, både på ängen och genom skogen så syns han inte till. De kan väl ändå inte utelämnat honom? Han har ju en mycket viktigare roll än t.ex. Nymeria i böckerna och Nymeria har ju fått vara med...

Nu ska jag fortsätta se avsnittet - återkommer mer fler funderingar senare.

Update: Jag älskar scenerna mellan de olika medlemmarna i familjen Stark - särskilt avskedsscenerna mellan Jon och hans syskon - och men tycker att Daenerys fortfarande bara är med för att kunna ha sexscener. Jag tycker att serien är fenomenal på att skapa vackra, verklighetstrogna bilder: ex. hur det ser ut inuti Winterfell, kläder, rekvisita och miljöerna. Även skådespelarna känns autentiska på något vis.

Några småsaker som jag "störde" mig på i avsnittet (för en filmatisering är ju omöjlig att göra utan att jag stör mig på saker):

1. Cerseis förlorade barn som såg ut exakt som Robert. Varför berättar Cersei om sin kärlek till sin första son som hon förlorade, en son som såg ut exakt som Robert och som dog i en feber? Vad jag vet så existerade inte detta barn i böckerna. Jag skulle kunna ha överseende med det, om det nu inte hade varit för att böckerna tydligt pekar ut att Cersei inte hade något barn med Robert och när hon blev gravid med honom så såg Jaime till att hon tog bort dem för att han var avundsjuk.Dock så förstår jag ju varför de har med den scenen - för att ge Cersei en mer human sida också, en sida som man inte ser förrän mycket längre fram i bokserien.

2. Daenerys och Khal Drogos förhållande. Låt mig säga: Aaaargh! Det summerar upp allting.

3 kommentarer:

 1. Scenen med Arya och Jon när han ger henne svärdet var så fin att jag satt och pep Ååååååh! i soffan och blev lite tårögd! De två skådisarna är så grymt bra också, jag blev helt lycklig.

  Håller med om att det uttalandet från Cersei var lite wtf. Men jag tror precis som du att det är inlagt för att skapa mer sympati för Cersei, för hon framstår ju inte direkt som sympatisk i slutet av avsnittet.

  Jag saknar också Ghost. :/

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är jätte intressant att dom utvecklar Cersei redan från början till skillnad från böckerna där det dröjer lite. Mer av karaktärerna som inte har så framträdande roller i böckerna vore underbart, the hound speciellt:)

  SvaraRadera
 3. Bokstävlarna:
  Ja! Den är hur fin som helst. Måste säga att jag faktiskt också pep till. Arya-tjejen (för mig så går det inte att kalla henne Maisie, för hon är ju i stort sätt Arya) är ju hur bra som helst!

  Nej, precis! Och när man har kommit en bit i boken så märker man ju att Cersei inte är iskall rätt igenom utan att hon faktiskt bryr sig om sina barn och Jaime... och ... eller det är väl i stort sätt allt. Dock så kunde de ju ha humaniserat Cersei utan att ha ändrat på det som är canon. Till exempel genom att låta henne prata om hur hon inte vill att något liknande ska hända hennes barn.

  Ghost måste ju vara med! Särskilt sen, när du-vet-vad kommer.

  Robert:
  Jag vill också gärna ser mer av Sandor Clegane! Han är lite utav en favorit och det är synd att han inte är med så mycket nu, men jag tror att han kommer att synas mer sen, då han ju har en ganska viktig roll i Sansas del av berättandet.

  SvaraRadera