måndag 30 augusti 2010

Da mihi!

Okej, jag vet... Jag är helt nednördad, upp-över-öronen-förälskad i Penguin seriens nya inbundna uppgåvor (Även kallad: "Waterstone's Penguin Hardback Exclusives", då de bara finns i begränsad upplaga), men till mitt försvar så måste jag säga att jag aldrig anade att det var en hel serie. Jag trodde att det bara var "Jane Eyre"; pga av något jubileum eller liknande.

Nu så är jag förälskad och vill ha i stort sätt alla, förutom "Emma" och "Little Women" som jag tyckte var riktigt fula. Här kommer några snyggingar som gärna får besöka min bokhylla. (Jag har endast valt ut de riktiga lookerserna)Uppifrån vänster och ner: "Great Expectations" av Charles Dickens, "The Portrait of Dorian Gray" av Oscar Wilde, "The Woman in White" av Wilkie Collins, "Wuthering Heights" av Emily Brontë, "Lady Chatterlay's Lover" av D.H Lawrence, min älskade upplaga av "Jane Eyre" och sist, men inte minst, "The Sonnets and a Lover's Complaint" av William Shakespeare.
Vaaaarför beställde jag precis Shakespeares "Complete Sonnets"? Vaaarför? Den här är 100 gånger snyggare.

6 kommentarer:

 1. Åh, vad fina de är! Jag gillar "The Portrait of Dorian Gray", "Wuthering Heights" och "Jane Eyre" bäst! (Alltså omslagen då, fast böckerna är också bra!) Men om det är begränsad upplaga får man ju skynda sig att skaffa dem... Eller? Hur begränsad är den begränsade upplagan?

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte riktigt hur begränsade de är, men det verkar som att vissa böcker i serien redan har tagit slut. Det har visst funnits Madame Bovary, Crime and Punishment, Dante's Inferno och A Christmas Carol också, men de går inte att få tag på på någon av de svenska sidorna. Kanske Amazon.

  Jag har tänkt försöka köpa in Pride&Prejudice och Sense&Sensibility (fast deras omslag var inte riktigt riktigt snygga), Wuthering Heights, The Woman in White samt A Christmas Carol - om jag får tag på den. Har redan beställt Dorian Gray och äger ju som sagt Jane Eyre sedan tidigare. Jag ska till London i november och håller tummarna för att A Christmas Carol finns kvar i någon bokhandel där.

  SvaraRadera
 3. Du anar inte hur jag avundas dig och din lön som tydligen gör det möjligt för dig att köpa alla dessa underbara böcker! :) Själv lever man på studentbidrag och har ingenting över till nöjesinköp... :( Men man får väl helt enkelt börja spara!

  SvaraRadera
 4. Jag har dreglat över de här sedan de kom, kan det ha varit för ett år sedan eller så, men har faktiskt bara kommit mig för att köpa en hittills. Det beror nog på att jag helst inte läser inbundet, men de är ju så snygga!

  SvaraRadera
 5. Emma: Jag tror inte att jag kommer att ha råd att köpa alla. Ska nämligen lägga undan en stor del av alla mina kommande löner till ett studenttidssparkonto - så att jag har råd att unna mig iallafall lite böcker/tv-serier/kläder när jag är fattig student :)

  Cia: Åh, vilken har du köpt?
  Jag läser nästan aldrig inbundet heller, är ett stort fan av storpocket.

  SvaraRadera
 6. Jane Eyre har jag. Men är också väldigt sugen på Great Expectations...

  SvaraRadera