fredag 6 augusti 2010

Sökes: Bloggtips

Mitt arbete är stundtals väldigt tråkigt. Som till exempel idag då det gick cirka 40 sekunder - om inte längre - mellan alla samtal och man hamnade i något slags limbo. För vad kan man göra? Efter 2,5 månader av liknande tillvaro så har jag fått slut på idéer. Jag sitter ju fast på min plats och kan inte prata med någon, då närmsta person sitter ca 3 meter ifrån mig och mest troligt pratar i telefon. Om inte annat så kommer "dämpa rösten"-regeln att hindra alla kommunikationsförsök.
Jag tror att jag har varit inne på varenda hemsida jag kommer på som vi har lov att gå in på. Besökt alla bloggar jag kommit på - och läst vissa jag inte ens tycker om från början till slut.

För på något sätt så är det lättare att läsa än att skriva under de där 40 sekunderna. Om jag ska blogga så blir allting bara förvirrat, för jag hinner tappa tråden under tiden jag diskuterar med en kvinna i 40 års åldern om vem som det är som ska handlägga hennes ärenden eller förklarar för en irriterad man att chefen han ska klaga på sitter i sammanträde och inte kan ta hans samtal just nu. Sedan så tar det ca 30 sekunder för mig att hitta tråden igen och då är allt förstört.

Därför vill jag nu ha tips på bra okända (för mig) bloggar som jag kan följa.
Lite guide lines för att förenkla det för er:
 • Ska helst handla om någon form av populärkultur; böcker, tv och film uppskattas.
 • Får gärna vara nördig, ju nördigare desto bättre.
 • Får gärna tycka om - och skriva om - Buffy, Veronica Mars eller någon annan av serierna jag brukade tjata om på min gamla blogg. OBS! Om någon tipsar om en blogg där femte säsongen av Supernatural spoilas så kommer jag att börja gråta! Väntar fortfarande på DVD-boxen.
 • Hellre rolig än pretentiös, för som ni kanske har märkt så är jag ganska... opretentiös. Eller okultiverad. Med andra ord: jag gillar i stort sätt bara fulkultur.

Hittade en guldgruva idag, en blogg jag inte tidigare hade läst och som passade mig som handen i handsken. Hittas till höger i länklistan tillsammans med två andra bloggar som jag även tycker om. Samma stil. Lite nördigt, intressant och avslappnat.

4 kommentarer:

 1. Det här kan kanske vara lite svårt om man sitter i telefonen hela tiden, men på mitt jobb underhåller jag mig med att lyssna på ljudböcker i hörlurar via Stockholms biblioteks e-ljudboksutlåning. Kolla om ditt biliotek också erbjuder samma tjänst! http://www.elib.se/

  Annars kan man också låna vanliga e-böcker där och det har åtminstone fungerat bra för mig när jag haft korta pauser i jobbet.

  Det där var ju inte direkt bloggar, men jättebra ändå tycker jag eftersom man hinner klämma in lite mer läsning på dygnet!

  SvaraRadera
 2. Och du har väl förresten inte missat Bookshelfporn? http://bookshelfporn.com/

  SvaraRadera
 3. Hm, kan det ha varit min blogg du skrev om? Känner mig rysligt stolt i så fall. Å andra sidan är de andra två bloggarna i din länklista väldigt fina också så jag känner mig i gott sällskap i vilket fall som helst. (Måste bara påpeka att länken till min blogg inte fungerar. Nu avslöjar jag mig verkligen som klickare av egen länk i andras bloggar, haha.)

  Fler nördiga bloggar hittar du i min bloggroll och länklista. Tror särskilt att "Bokstävlarna" och "Karl Johnsson - nördbloggen" kan vara i din stil, om du inte redan har kollat upp dem.

  http://bokstavlarna.wordpress.com/

  http://karljohnssonbloggen.blogspot.com/

  Ska börja följa din blogg med intresse.

  SvaraRadera
 4. Cia: Jo, jag tror att ljudböcker kan vara svårt. Dels för att det blir en hel del pausande och tar längre tid för mig att svara på samtalen - och man ska helst svara inom 5 sekunder.
  Dock så kan jag ju alltid ta med mig en bok.
  Jag ska kolla upp Bookshelfporn. Tack så mycket!

  Sara: Oj, jag hade inte upptäckt det. Måste ta och fixa till den genast!
  Tack för tipsen och intresset. Jag ska kolla igenom din länklista.

  SvaraRadera