söndag 22 augusti 2010

Television morphing

Jag älskar att se gamla välkända ansikten från favorittv-serier hoppa in i andra serier, men ibland så går bara det bara fel. Istället för att blandas in och sakta smälta ihop till något nytt så står dessa ansikten ut och känns malplacerade.

Ett sådant exempel: John Winchester ("Supernatural") vs. Denny Duquette ("Grey's Anatomy").
Både är spelade av Jeffery Dean Morgan, men trots att jag först såg honom som Denny så kan jag numera endast tänka på honom som skäggiga, hårda Supernatural-pappan John. Vilket inte passar så bra in i min re-run av andra säsongen av Grey's. Kan det ha någonting att göra med sjukhuskläderna?
Det finns ett nummer av liknande överhoppningar som jag har svårt för.
Jag kan till exempel inte se de senare säsongerna av Gilmore Girls, de där Dean är långhårig, nära Supernatural - då jag helt enkelt ser Jared Padalecki som Sam Winchester (och blir förvirrad av att han heter Dean och inte Sam i Gilmore Girls).
Jag klarar knappt av att se Angel-avnittet där Sean Gunn (Kirk i Gilmore Girls) är med eller Gilmore Girls avsnittet där Teddy Dunn (Duncan Kane i Veronica Mars) spelar Rorys date.
Däremot så går det helt perfekt att se How I Met Your Mother precis efter Buffy. För av någon konstig anledning så stör jag mig varken på Alison Hannigans hopp mellan Willow och Lily eller Alexis Denisofs hopp mellan Wesley och vad-Robins-kollega-nu-heter. (Detsamma gäller med Angel och Bones, fast å andra sidan så är Booth och Angel i stort sätt samma karaktär ibland).
Vad tycker ni? Någon speciell skådespelare vars gästroller i andra serier har lett till förvirring?

4 kommentarer:

 1. Haha, jag älskar att sitta och klura ut var jag sett olika birollsinnehavare förut.
  Jeffery Dean Morgan spelar väl i Watchmen också?

  Dessutom tycker jag att Riley som är med i Buffy säsong fyra påminner väldigt mycket om Dean från GG, i stilen och kroppshållningen och frisyren.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar också att sitta och försöka komma på varifrån jag känner igen folk - och ännu mer älskar jag när det kommer någon som jag verkligen känner igen.

  Jag kan inte direkt se likheten, men det beror nog mer på att jag tycker om GG-Dean och jag är inte alltför förtjust i Riley...
  Roligt fakta: vad-han-nu-heter Blucas som spelar Riley har dejtat Lauren "Lorelai" Graham!

  SvaraRadera
 3. Jeffrey Dean Morgan är ju med i Weeds också. Men där spelar han ju också död, och dyker bara upp i drömmar/minnen, så jag tänker hela tiden att han ÄR Denny. Nästan i alla fall.

  Annars är ju Supernatural en guldgruva för att hitta spännande birollsinhopp från andra serier. I ett avsnitt i säsong ett är ju både Leoben och Dr Cottle från Battlestar Galactica med i samma avsnitt - sjukt roligt för den som är BSG-nörd. :)

  SvaraRadera
 4. Jeffery Dean Morgan verkar ha en fablaisse för roller där han är död och får dyka upp i drömscener.

  Håller absolut med. Gillar speciellt att de tar in Amy Acker i tredje avsnittet, för jag tycker att hon får alldeles för lite roller. Har tidigare endast sett henne i Whedonproduktioner.

  SvaraRadera