tisdag 8 mars 2011

Internationella fiktiva kvinnomånaden

Nyss när jag stod i duschen så fick jag en idé. Jag har flera gånger suttit och filat på hyllningsinlägg till diverse kvinnliga tv-karaktärer: Buffy, Veronica, Deb och nu senast var det ett inlägg om vad jag gillade med Dr Brennan. Så plötsligt slog det mig: snart är det ju Internationella kvinnodagen (rättare sagt: idag – kolla vilken timing jag hade) och vad passar då bättre än en liten personlig hyllning till några av mina favoriter bland de fiktiva kvinnorna.

Säkert så kommer inte alla tycka likadant och säkert så kommer jag att glömma någon speciell favorit, men jag tänker i alla fall försöka att knåpa ihop några hyllningsinlägg till dessa kvinnor från böckernas, filmernas och televisionens värld. Först så hade jag tänkt mig skriva ett inlägg varje dag under marsmånad, men det känns som en liten stor uppgift just nu. Dessa hyllningar kommer att dyka upp sporadiskt när jag har tid under mars. (De dagar då jag inte hinner skriva något så kan jag ju alltid posta ett fint youtubeklipp). 

3 kommentarer:

  1. Jag tycker det här är en väldigt bra idé! Har gillat dina inlägg hittills och tycker att det är mycket bättre att ha en hel månad än bara en ynka dag åt kvinnor världen över! :)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Emma! Dock så har jag aldrig tid att skriva några inlägg numera, så jag får nog förlänga månaden lite :D

    SvaraRadera
  3. Det kommer nog ingen att klaga över. ;)

    SvaraRadera