måndag 11 oktober 2010

Katt

Jag har plötsligt fått för mig att jag vill skaffa en katt. Tänk vad mysigt det skulle vara med en spinnande katt att ha i knäet och gosa med när man ser på TV. Tänk vad trevligt med lite sällskap när jag flyttar hemifrån och kommer att bo själv. Dessutom så har jag fått för mig att katter kostar mindre än hundar och inte krävar lika mycket. Jag skulle aldrig ha råd eller tid att ha en hund när jag ska plugga och kommer att vara borta mycket på dagarna. Eller, jag kanske måste läsa på lite om katter. Kan katter vara hemma själv på dagarna? Är de som hundvalpar som inte kan vara hemma själv längre stunder det första året? Kan en katt klara sig ensam hemma mellan, säg 10.00-17.00.
Hm, det här måste jag kolla upp.

(Vill bara försvara mig själv: När jag säger att de tar mindre tid så menar jag inte att jag vill skaffa ett djur och sedan strunta i det. Det betyder bara att jag har haft hundvalp och vet hur mycket tid det tar att ha en hund och att de tar lika mycket tid under hela dess första år (och därefter). Jag har bara inte tid att uppfostra en hund, gå på promenad med den några gånger om dagen, plugga och sköta ett hushåll själv).

2 kommentarer:

  1. Katter i allmänhet är rätt självständiga av sig, även om det är olika från katt till katt. När jag bara hade en katt så märkte jag att han blev ensam och uttråkad när jag var borta mycket, men nu när jag har två verkar det knappt som att de märker om jag lämnar hemmet. ;)
    Så har du plats (och råd, även om de inte är så dyra i drift) så rekommenderar jag att försöka hitta två syskon istället för en ensam katt. Då behöver du inte oroa dig.

    SvaraRadera
  2. Jag läste någonstans att under timmarna mitt på dagen så är det helt lugnt att lämna sin katt ensam då det är deras naturliga vilotid.
    Jag får se hur mitt blivande boende ser ut och hur den ekonomiska situationen utvecklas :)

    SvaraRadera