måndag 11 oktober 2010

"Welcome to the Nancy Tribe"

Den som orkar ta sig igenom en hel hös med dravel kommer till slut att förstå inläggets titel. Den är selected randomly.

Jag ser igenom Sex and the City, slötittar. När jag inte orkar se på TV, inte orkar tänka och inte orkar engagera mig i en ny serie - det är faktiskt jobbigt att följa en ny serie då man måste tänka - då kollar jag på gamla avsnitt av Sex and the City. De är sådär lagom utslitna. Jag vet vad som kommer att hända, vem som kommer att gå hem med vem och vad avsnittets sensmoral kommer att vara. Jag kan se utan att tänka - och det krävs inte att jag investerar alltför mycket känslor i serien, som det gör i bland annat Supernatural, Veronica Mars och Buffy. Det finns endast två avsnitt som jag gråter till - och ett av dem är sista avsnittet där tjejerna ber Big hämta hem Carrie från Paris.

Tillbaka till min upptäckt. Det finns ytterst få killar i Sex and the City som väcker den där åh-vad-han-är-het-om-han-var-verklig-så-skulle-jag-genast-vilja-ligga-(eller-iallafall-hångla-lite)-med honom-känslan. Ingen Spike, ingen Logan, ingen Lamb, ingen Dean. Jag skulle vilja ha Steve som kille, ja, men alla andra tvålfagra, manliga män lämnar mig helst oberörd, en gäspning.
Till han kommer in.

Det är avsnitt 14, fjärde säsongen, och Carrie och tjejerna är på en gay klubb och plötsligt står han där. En het, man... med en dialekt! Vad är det med engelska och australiensiska dialekter som är gör dem så otroligt irresistible? Varför blir en kille fyra gånger hetare om han har en brittisk dialekt?
Det är livets stora fråga.
Jag ska ta och fundera på den och återgå till att kolla på den brittiska semi-homosexuella killen.

(Och en extra guldstjärna till den som först gissar rätt på var inläggets titel kommer ifrån. Pluspoäng om ni kan nämna avsnitt och vem det är som yttrar meningen)

10 kommentarer:

 1. Åh jag älskar brittisk och australiensk dialekt. Så. Himla. Underbart. :) Jag kan inte heller svara på varför, det är så himla hett bara.

  (Åh, åh! Jag vill leka. Det är Giles som säger det till Spike i Buffy: Tabula Rasa, säsong 6 avsnitt 8. :D Riiight. Vad vinner jag?)

  Gud nu ska jag verkligen gå och lägga mig. Fastnade i Veronica Mars kommentarer och bloopers på youtube. ^^

  SvaraRadera
 2. Jag har ett stort gråtögonblick i SatC och det är *SPOILERVARNING* när Harry friar till Charlotte på den judiska singelträffen.

  SvaraRadera
 3. Julia: Du vinner äran ;)
  Kan det heta i dialekten ligga i vad man har för connection till den platsen? Att jag, som gärna skulle bo i London for ever and ever, tycker att brittiska dialekter är det hetaste som finns på grund av min relation till landet?

  Sara: Åh, just ja. Jag har inte sett säsong 4-6 lika många gånger som de 3 första säsongerna, så nu när jag har kommit in på fjärde säsongen så blir jag alltid lite mer ... engagerad. Tycker i överlag att serien blir bättre ju längre den går.

  SvaraRadera
 4. Och när man slipper Big! Tycker mest att Big är jobbig.

  SvaraRadera
 5. Sara - Ja, den blir bättre tycker jag också. Carrie och Big är så jobbiga båda två att de förtjänar varandra. ;) Föredrar ändå Big framför Mr. Passive-Aggressive (Aidan).

  SvaraRadera
 6. Nu när du säger det så har Carrie fruktansvärt dålig killsmak. Jag tror inte att jag tycker om någon av hennes pojkvänner.

  SvaraRadera
 7. Sara - Nej, inte jag heller! Fast den största tragedin är Miranda och Steve. Herregud vad den kvinnan förtjänade bättre!

  SvaraRadera
 8. En del av mig tycker om Steve. Han är den där alldagliga killen som inte är rik, supersnygg eller flashig, som merparten av tjejernas killar.
  Tycker att det är konstigt att Miranda inte fick ta del av samma big shots som de andra tjejerna...

  SvaraRadera
 9. Big är så JÄVLA dryg. Och Carrie med. Jag fattar inte hur hon kan få vara krönikör för en så stor tidning... hon skriver väldigt medelmåttigt och allt hon knappar in på sin lilla trendiga laptop är ju så klyshigt att till och med Stephenie Meyer blir generad. Jag hatar SATC och ändå kollar jag precis som du på det när jag vill ha lite hjärndött sällskap. Ofta samtidigt som jag pluggar.

  Han som spelar Big är dock med i den skibra serien The Good Wife och där är han GALET het. Slutsats är att Big is an ass.

  SvaraRadera
 10. Jag har börjat störa mig på att Carrie är så himla dum. Jag menar; varför gnälla på att Big är ett as i en halv säsong? vad förväntar du dig - när har Big någonsin varit bra pojkvänsmaterial? När hon klagar på att Big alltid tittar på andra kvinnor när de är ute tillsammans och hon vet att det typ tog jättelång tid innan han ens var monogam med henne i deras förhållande. Varför är hon fortfarande förvånad=

  Jag har haft ögonen på the Good Wife. Jag tror att jag ska börja följa serien :)

  SvaraRadera